Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NBA erőviszonyok és sportfogadások 2021-ben

| 2021. 02. 12. | 12:45:00
Az egyik legjobban várt esemény a Keleti főcsoport versengése.
NBA erőviszonyok és sportfogadások 2021-ben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Amerikai Kosárlabda Bajnokság 2020/2021-es szezonja igaz néhány hetes késéssel kezdődött, viszont az idei első feldobás óta teljes erőbedobással halad. A 2021-es NBA szezon valamelyest történelmet is ír, hiszen a Covid-19 pandémia miatt a liga történetének ötödik alkalmával rövidül meg az évad. A tervezett csapatonkénti 82 alapszakaszban lejátszandó mérkőzés helyett az idei évben 72 mérkőzés kerül megrendezésre.

Az első 20 mérkőzés után pedig levonhatóak az első következtetések, amiben megtudhatjuk, számolgathatjuk hogy melyik csapatok uralhatják a ligát, kik lehetnek esélyesek a végső győzelemre, vagy éppen melyik az a gárda, amelyik alulteljesít az előzetes várakozásoktól. A megrövidült, 72 meccses szezon már az első 20 találkozó után hozott némi meglepetést, aminek nemcsak a kosárlabda rajongók, de a sportfogadási oldalak és játékosaik is örülhetnek.

Az egyik legjobban várt esemény a Keleti főcsoport versengése. Az előző években számos kritika is napvilágot látott, amiben a Keleti főcsoport döntősét sorozatosan bírálták, miszerint a játékosállomány és a csapatok erőviszonyai meglehetősen alulmaradtak a Nyugati főcsoporthoz képest. Az idei szezonban viszont a liga több meghatározó All Star játékosa is a keleti csapatok egyikébe váltott, többváltozóssá téve ezzel versenyt.

A legnagyobb keleti kérdés Giannis Antetokounmpo-t és csapatát, a Milwaukee Bucks-t övezi. Az elmúlt néhány év legeredményesebb csapata új kihívás előtt áll, hiszen a stabil Boston Celtics mellett a Brooklyn Nets nem kevesebbet, mint a NBA győzelmet tűzte ki célul, miután Kyrie Irving és Kevin Durant után a közelmúltban egy újabb szupersztárt, James Harden-t is New York-ba csábította. A brooklyn-i gépezetnek igaz még hosszú utat kell megtennie, viszont a közelmúltbéli eredmények ígéretesnek tűnnek.

Mindettől függetlenül a ligát a nem más, mint a Philly vezeti, akik az előző évtized hosszú építkezése után próbálják a bajnoki címet Philadelphiába. A Keleti főcsoport abszolút meglepetése azonban a Miami Heat. A floridai csapat azonban a negatív teljesítményével kerül a középpontba. A tavalyi év döntőse az idei szezonban a várakozásokkal ellentétben teljesen formán kívül teljesít, esélytelenül és reménytelenül a főcsoport legalján.

Az első 20 találkozó után a legtöbb spekuláció mégis a Utah Jazz csapata körül kavarog. A Jazz az előző években rendre meghatározó résztvevője volt az NBA rájátszásnak, azonban az első körökben rendre alulmaradt. Az idei szezon első negyede után viszont a 30 csapatos liga legeredményesebb csapata, maguk mögött tartva a LeBron James által irányított címvédő Los Angeles Lakers-t, valamint az NBA trófeára hajtó másik nagyágyút, a Los Angeles Clipperst.

A főcsoportok vezető hármasait pedig mindössze egyetlen győzelem, vagy éppen vereség választja el egymástól, ami miatt nemcsak a parketten nagy az izgalom, de a sportfogadásban is. A bajnokság ezen szakaszában gyorsan változhatnak az erőviszonyok, ami miatt a fogadási oldalakon magasabb szorzókkal ellátott csapatok könnyen meglephetnek egy sztárokkal teletűzdelt bajnokesélyes csapatot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés