Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus nyert, nem jön Nyíregyházára a Békéscsaba

| 2021. 04. 04. | 19:55:00
Hátfőn csaptak volna össze, de elmarad a meccs.
A koronavírus nyert, nem jön Nyíregyházára a Békéscsaba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt a Swietelsky-Békéscsabai RSE nem utazik el a Fatum Nyíregyháza elleni női röplabda Extraliga-döntő hétfői nyitányára. A békéscsabai klubnak már a Kaposvárral szembeni elődöntő keddi, negyedik mérkőzésén is voltak hiányzói: a szlovák feladó, Barbora Kosekova pozitív tesztet adott, míg a szerb átló, Marta Drpa a mérkőzés reggelére belázasodott, így ő sem utazott el társaival a somogyi találkozóra, melyet nagy csatában, 3-2-re nyert meg Tóth Gábor együttese.

A viharsarkiak honlapjukon vasárnap arról adtak tájékoztatást, hogy jelenleg három játékos rendelkezik pozitív teszttel, az ő pályára lépésük ebben a szezonban már nem valószínű. További öt röplabdázó szerda óta lázzal, hányással és hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. Az ő PCR-tesztjük negatív lett, de egyikük sem tudott edzeni azóta.

Egyeztettünk ellenfelünkkel, akiknek jeleztük, hogy nincs is olyan szándékunk, hogy a hétfői mérkőzés időpontját módosítsuk. Egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna

 - közölte a BRSE, hozzátéve, rendelkeznek nyolc játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudnák játszani, viszont több olyan kulcsposzt van, ahol nincs elegendő bevethető játékosuk. Mindent megteszünk azért, hogy az április 10-én esedékes 2. mérkőzésre felépüljenek betegeink és folytatni tudjuk a párharcot" - olvasható az állásfoglalásban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés