Bajnok a Nyíregyháza!

MTI

2021.04.09. 10:54

Bajnok a Nyíregyháza!
A szezon során mindössze egyszer kaptak ki a nyíregyháziak (Fotó: Fatum Nyíregyháza)

A békéscsabaiakat a koronavírus megakadályozta a döntő lejátszásában.

Hirdetés

Hirdetés

A Fatum Nyíregyháza nyerte a női röplabda Extraliga 2020/21-es idényét, miután döntőbeli ellenfele, a Swietelsky-Békéscsabai RSE koronavírus-fertőzés miatt a finálé második és harmadik mérkőzésére sem tud kiállni.

A viharsarkiak már az április 5-re (hétfőre) kiírt első találkozóra sem tudtak elutazni, április 8-án (csütörtökön) pedig bejelentették, a korábbi három eset után újabb öt játékosukról derült ki, hogy fertőzött.

– Tekintettel arra, hogy az érintett játékosok közül ketten is voltak közösségben az elmúlt 48 órában, így minden további játékosunk érintkezhetett fertőzött személlyel. Ebből kifolyólag a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. vezetése csütörtöktől a felnőtt csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztette – áll a BRSE április 9-i közleményében. A Békés megyei klub jelezte a magyar szövetség felé, hogy a döntő második találkozóját nem tudja megrendezni, valamint a keddi harmadik mérkőzésre sem áll módjában elutazni.
Az ügyben a szövetség úgy határozott, hogy a Swietelsky-BRSE csapatának nem engedélyezi mérkőzés lejátszását április 17-ig, a döntő következő két mérkőzését pedig 3-0 (75-0) arányban a Fatum Nyíregyháza javára írja.

A Magyar Kupában is győztes szabolcsiak – akik a szezon során mindössze egyszer kaptak ki – 2007 óta első, összességében hatodik bajnoki címüket ünnepelhetik, a következő idényben pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetnek. A korábbi 62-szeres válogatott játékos, Németh Szabolcs így első teljes vezetőedzői évében duplázni tudott csapatával.

A találkozók halasztására azért nincs lehetőség, mert a Nemzetközi Röplabda Szövetség korábbi döntése értelmében minden nemzeti bajnokságot be kell fejezni jövő vasárnapig, ezt követően ugyanis kezdődnek a válogatottak programjai. A magyar női válogatottra május elején Európa-bajnoki selejtező, később Európa-liga vár, míg az Eb-kvalifikáció esetén a kontinenstorna augusztus közepén rajtol.

Nyíregyházabajnokságröplabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!