Hirdetés

Szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre Vettel

Index/InStyle

2021.07.29. 19:25

Szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre Vettel
Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője érkezik a Forma–1-es Magyar Nagydíjra a mogyoródi Hungaroringen július 29-én (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Hamilton az Instagramon szólt be a magyar kormánynak.

Hirdetés

Hirdetés

A Forma–1 a #WeRaceAsOne kampánnyal sportági szinten is kiáll az elfogadás mellett, egy-egy pilóta pedig személyes felelősségének érzi, hogy aktív legyen ezen a területen. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Black Lives Matter elkötelezett támogatója, 2020 nyarán egy londoni tüntetésen is felbukkant - írja az index.hu

A címvédő Magyarországra érkezve kifejtette, hogy „elfogadhatatlan és gyáva” a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is az LMBTQ-közösség irányába tett gesztust, amikor szivárványos tornacipőben jelent meg a Hungaroringen.

A július 30. és augusztus 1. közötti Magyar Nagydíjra érkezett hazánkba a hétszeres Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton, aki az Instagramon üzent a magyar LMBTQ közösségnek - írja az InStile.

"Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj előtt szeretném kifejezni támogatásomat mindazok felé, akiket érint a kormány LMBTQ+-ellenes törvénye" - írta. Hozzátette: "hogy a hatalmon lévők egyáltalán ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva, és félrevezető. Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, és hogy milyen az identitása. Arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő választáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásunkra, mint valaha. Kérlek titeket, hogy mutassátok ki a szereteteket embertársaitok felé, mert a szeretet mindig győz."

Hamilton

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés