A bajnok Nyíregyháza egy játékosa utazhat az Európa-bajnokságra

MTI

2021.08.11. 18:57

A bajnok Nyíregyháza egy játékosa utazhat az Európa-bajnokságra
Tóth Fruzsina (Fotó: fatumnyiregyhaza.hu)

Tóth Fruzsináék Horvátországban vívjálk a csoportmérkőzéseiket.

Hirdetés

Hirdetés

Kihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretét Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A lengyel szakember a múlt heti Savaria Kupán szerepelt 15 játékos közül végül a center Kump Alízt nem nevezte a 14-es keretbe, amelyben így a megszokott négy nyitásfogadó és négy center helyett előbbiből öt, utóbbiból három szerepel.

A legtöbb játékost, ötöt a Vasas Óbuda adja, az UTE-t ketten, míg a Békéscsabát, a bajnok Nyíregyházát és a balatonfüredi Szent Benedek RA-t egy-egy röplabdázó képviseli. Hárman külföldön játszanak, az előző idényben Kaposváron szerepelt Szűcs Kingának pedig egyelőre nincs klubja.

A magyarok a jövő szerdán rajtoló kontinenstornán először jövő pénteken, a szlovákok ellen lépnek pályára, majd sorrendben a svájciakkal és az olaszokkal, egy szünnap után pedig a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkoznak. A csoportokból az első négy kerül a nyolcaddöntőbe, továbbjutás esetén a magyarok Belgrádban folytatják szereplésüket a szeptember 4-ig tartó viadalon.

A magyar női válogatott Eb-kerete:
Centerek
: Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Békéscsaba)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (klub nélküli), Török Kata (Vasas Óbuda)
Európa-bajnokságmagyar válogatottröplabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés