Újból fellobbant a láng Tokióban +Fotók

MTI

2021.08.24. 17:25

Újból fellobbant a láng Tokióban +Fotók
(Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ismét szurkolhatunk a magyaroknak.

Hirdetés

Hirdetés

Bő két héttel az olimpia zárása után megkezdődött a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amely jövő vasárnapig tart.

A viadalon a menekültek csapatával együtt 163 küldöttség rekordnak számító 4403 – 2550 férfi és 1853 női – versenyzője küzd 22 sportágban.

Az előző csúcsot a riói paralimpia tartotta 4328 sportolóval. A női résztvevők száma is rekord, az öt ével ezelőtti 1671-et meghaladva. A különböző sérültségi kategóriák miatt Tokióban 539 számban tartanak majd eredményhirdetést. A magyar színeket 37 versenyző, illetve egy ugyancsak sportolói státusban lévő kerékpáros kísérő, azaz guide képviseli.

Az augusztus 24-i megnyitót követően magyar éremesélyekkel kezdődnek meg szerdán a versenyek a tokiói paralimpián. Vívásban a kardozók küzdelmeire kerül sor mindkét sérültségi kategóriában a férfiaknál és a nőknél is. Osváth Richárd, Hajmási Éva és Veres Amarilla (A), valamint Mező Boglárka és Tarjányi István (B) vív majd az első napon, és közülük többen reménykedhetnek abban, hogy akár az első három között is végezhetnek. Legutóbb, Rióban Osváth Richárd ebben a fegyvernemben ezüstöt nyert.

Úszásban három magyar szerepel szerdán: Adámi Zsanett (S2) 100 méter háton, Payer Kata és Konkoly Zsófia (S9) 400 méter gyorson, utóbbi a komolyabb reményekkel. Kerékpárban a látássérült Ocelka Róbert – kísérőjével, azaz guide-jával együtt – a 4000 méteres üldözéses versenyben indul az izui velodrómban, míg az asztaliteniszezők a csoportszakaszt kezdik meg egyesben.

Galéria

paralimpiaTokió 2020

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés