Az olimpiáról hazatért sportolókat ünnepelték Budapesten

2021.08.10. 07:52

Az olimpiáról hazatért sportolókat ünnepelték Budapesten
Kopasz Bálint, a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka (Fotó: mti)

Akik korábban hazajöttek, ők is részt vettek az ünnepélyes fogadáson.

Hirdetés

Hirdetés

A budapesti BOK-csarnokban köszöntötték hétfőn este az olimpiáról hazatért sportolókat, az érmeseket és a helyezetteket. A több száz szurkoló előtt rendezett ünnepségen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kiemelte:

"Ugyanolyan szeretettel fogadják most a magyar olimpikonokat, ahogyan ők törekedtek arra Tokióban, hogy az ország minden lakosának örömet szerezzenek. Jó volt Tokióban magyarnak lenni! Köszönet ezért a sportolóknak, az edzőiknek, a szakosztályoknak, a kluboknak, a családtagoknak, szurkolóknak és a magyar kormánynak"

A szigorú japán koronavírus-szabályok miatt minden sportolónak, aki befejezte szereplését Tokióban, két nap alatt el kellett hagyni az olimpiai falut. Ezért három olimpiai bajnok, a kardvívó Szilágyi Áron, az úszó Milák Kristóf és a birkózó Lőrincz Tamás már korábban hazaért, nem a hétfői utolsó repülőgéppel jött, de ők is részt vettek az ünnepélyes fogadáson.

Kárász Anna, Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara (b-j), a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének olimpiai bajnokai 

Hétfőn érkezett Budapestre - többek között - a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású aranyérmes női kajaknégyes, a kajakos Kopasz Bálint és Tótka Sándor, továbbá az ezüstérmes kajakos Varga Ádám, a bronzérmes női és férfi vízilabda-válogatott és az öttusázó Kovács Sarolta.

A magyarok hat arany-, hét ezüst- és hét bronzérmet szereztek a vasárnap zárult tokiói olimpián.

A hivatalos program a himnusszal ért véget, majd elkerültek a nézőket a sportolóktól elválasztó szalagok, és kezdődhetett az ünneplés második része. A legnépesebb és leghangosabb tábor Tótkához érkezett Gyomaendrődről, de a többi sportolónak is időt vett igénybe, amíg minden családtagjával találkozott és ölelkezett, mert sportrajongók vették őket körül aláírásra és közös fotóra, a legtöbben persze az aranyérmesek körül tolongtak.

olimpiasportTokió 2020

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés