Elindultak Japánba a magyar paraúszók

szabolcsihir.hu

2021.08.14. 14:06

Elindultak Japánba a magyar paraúszók
(Fotó: Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldala)

Először edzőtáborba utaznak Kórijamába, majd onnan érkeznek a paralimpiai faluba.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar paraúszók (Iván Bence, Illés Fanni, Payer Kata, Pap Bianka, Konkoly Zsófi, Száraz Evelin) és edzőik (Szabó Álmos, Jancsik Árpád, Becsey János), valamint Szabó Kristóf csapatvezető, Ligárt Balázs sportigazgató és Oberfrank Mária sportreferens az MPB kötelékében augusztus 13-án elindultak Japánba, a XVI. Tokiói Paralimpiai Játékokra. Az úszók először edzőtáborba utaznak Kórijamába, majd onnan érkeznek a paralimpiai faluba.

A nyári olimpiához hasonlóan várhatóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A Kyodo News japán hírügynökség értesülése szerint az augusztus 24. és szeptember 5. között esedékes eseményen nem lesznek helyszíni szurkolók, bár az ügyben hivatalos döntés még nincs. A tokiói nyári olimpiáról előbb, még tavasszal a külföldi látogatókat tiltották ki, majd a zártkapus intézkedések hatályát kiterjesztették a japánokra is, akik – ritka kivételtől eltekintve – nem tekinthették meg a helyszínen a viadalokat az augusztus végéig meghosszabbított egészségügyi vészhelyzetben, amelyet a nem szűnő koronavírus-járvány miatt hirdettek ki a házigazdák.

Japánban csütörtökön több mint 18 ezer Covid-fertőzöttet találtak, és magában Tokióban is negatív csúcs közeli számot, 4989 új beteget regisztráltak egyetlen nap alatt.

Az olimpiai kérdésekben járatos insidethegames.biz portál azt írta, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság még nem hozott döntést a paralimpiai versenyek látogathatóságát illetően. Az IPC szóvivője szerint a végső határozat valószínűleg a jövő hét elején születik meg.

A paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul. 
paralimpiaTokió 2020

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés