Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi olimpikon az Eb kvalifikációra (is) készül már

| 2021. 12. 15. | 12:23:00
Helebrandt Máté nyilatkozott.
A nyíregyházi olimpikon az Eb kvalifikációra (is) készül már
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sokat pihent a tokiói olimpia óta Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló remekül szerepelt az ötkarikás játékokon az 50 km-es távon, majd ezt követően szinte azonnal el is kezdte a felkészülést a következő versenyeire. Egy betegség miatt viszont leállt, és közel egy hónap kihagyás után, októberben kezdte újra a munkát.

– Most már nagyon jó formában vagyok. Szerencsére egy ideje a betegségek, sérülések is elkerülnek, így semmi nem akadályoz abban, hogy a tervezett edzéseket elvégezzük

– mondta el Helebrandt Máté a Nyíregyházi Sportcentrumnak.  

Jelenleg Nyíregyházán készül az atléta, a munkáját pedig nagyban segíti az Atlétikai Centrum, ahol rossz idő esetén tréningezhet, de konditerem is rendelkezésére áll. Januárban Spanyolországban szeretne rajthoz állni a nyíregyházi gyalogló egy versenyen, majd a fedettpályás országos bajnokság van kitűzve neki célul, melynek lehet, hogy Nyíregyháza lesz a házigazdája. A hagyományos dudince-i viadal lenne a következő helyszín, mely egyben már kvalifikáció is a müncheni Európa-bajnokságra. Máté nagy álma, hogy a 2024-es párizsi olimpián is rajthoz álljon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés