Hirdetés

A világ legőrültebb sporteseménye megkezdődik!

2021.12.15. 19:17

A világ legőrültebb sporteseménye megkezdődik!
Fallon Sherrock történelmet írt tavaly a férfiak között, és ezzel a világ egyik legnépszerűbb női sportolója lett! (Fotó: PDC)

A dartsvilágbajnokságon sztárparádét láthatunk.

Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődik szerdán, december 15-én, és az új esztendő harmadik napjának estéjén fejeződik be, azaz két és fél hétig tart a világ legjobb hangulatú sporteseménye, a PDC-dartsvilágbajnokság.

A világ legjobbjai kivétel nélkül felvonulnak az észak-londoni Alaxandra Pallace-ban. A világelső walesi, Gerwyn Price címvédésre készül, de – többek között – a honfitárs, Johnny Clayton, a skót Peter Wright vagy a holland Michael van Gerwen is nagy favorit, azaz többesélyes vb elé nézünk. Meg kell azért jegyezni, hogy a rögbijátékosból lett dartsos, Gerwyn Price remek formában versenyzett egész évben, és benne van a pakliban, hogy Phil Taylor, Adrian Lewis és Gary Anderson után ő lesz a negyedik, aki világbajnoki címet tud védeni.

Az összdíjazás ezúttal is 2,5 millió angol font, a győztes ebből 500 ezret tehet zsebre.

Ezen a világbajnokságon is két női játékos vehet majd részt, a PDC Women Series első két helyezettje, Fallon Sherrock és Lisa Ashton. Előbbi 2020-ban fantasztikus eredményt ért el a vébén, Ted Evettset és Mensur Suljovicot is legyőzte. Ő volt az első női játékos, aki nyerni tudott a világbajnokságon. Jó szereplését követően a Premier League-ben is bemutatkozhatott, ő lett az első nő, aki az elit sorozatban játszhatott, ráadásul pontot is szerzett.

Összesen 96 játékos vehet részt a sportág csúcseseményén, amelyen 28 programban bonyolítanak le, azaz 14 napon délután és este is megtelik az Ally Pally.

A dartsvilágbajnokságot a Sport TV közvetíti!
világbajnokságdarts

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés