Hirdetés

Téli olimpia: elutasították a magyarok óvását Pekingben

MTI

2022.02.08. 08:20

Téli olimpia: elutasították a magyarok óvását Pekingben
Liu Shaolin Sándor (j), a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej (j2) és a későbbi bronzérmes Liu Shaoang (b) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében (Fotó: mti)

Így is megszületett Magyarország első egyéni dobogós helyezését a téli olimpiák történetében.

Hirdetés

Hirdetés

Elutasították a magyarok óvását, így rövidpályás gyorskorcsolyában nem változott a férfi 1000 méteres döntő végeredménye a pekingi téli olimpián, azaz a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort kizárták, míg Liu Shaoang a kínai Zsen Ce-vej és Li Ven-lung mögött bronzérmes lett.

Erről Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere tájékoztatta az MTI-t, miután megkapta az ügyben eljáró bizottság döntését.

A sportvezető elmondása szerint a döntőbíró jelezte, visszanézték a vitatott eseteket, de ugyanarra hivatkozva utasították el az óvást, ami alapján hétfőn kizárták Liu Shaolint. A zsűri szerint a magyar versenyző kétszer is szabálytalankodott a hétfői fináléban, ezért sárga lapot kapott, azaz nemcsak a fináléból, hanem a teljes 1000 méteres versenyből diszkvalifikálták.

Liu Shaoang, aki negyedikként korcsolyázott a célba, bátyja kizárása miatt bronzérmessé lépett elő, amivel megszerezte Magyarország első egyéni dobogós helyezését a téli olimpiák történetében.

téli olimpiaLiu Shaolin SándorPeking

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés