Hirdetés

MOB: közleményt adtak ki Liu elvett aranyérme kapcsán

MOB

2022.02.08. 17:06

MOB: közleményt adtak ki Liu elvett aranyérme kapcsán
Liu Shaolin Sándor az ominózus eset után (Fotó: NSO)

A szervezet álláspontja mellé odaállt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) vezetői hivatalosan kezdeményezték, hogy vizsgálják felül a pekingi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méteres versenyszámának bíráskodását.

A két szervezet a Cívishírhez is eljuttatott levelében jelezte, felhívta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy kezdeményezzen etikai vizsgálatot a versenyszámban eljáró főbíróval szemben. A MOB és a MOKSZ azt írta: az olimpiai alapelvek és a szabályok érvényesülése érdekében tették meg ezeket a lépéseket.

Az olimpiai alapelvekkel ellentétes, elfogult bíráskodást a MOB és a MOKSZ elutasítják, egyben felhívják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőit, hogy biztosítsák a tisztességes és az olimpiai mozgalomhoz méltó, elfogulatlan bíráskodást. Célunk a mindenkire vonatkozó szabályok betartatása, valamint a tiszta verseny biztosítása, azzal a céllal, hogy a verseny az indulók között a pályán dőljön el

– írták.

Hozzátették, egységesen kiállnak a jogszerű és a tisztességes játék mentén történő olimpiai részvétel és versenyzés mellett, illetve mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a 127 éves olimpiai mozgalom, és a 115 éves korcsolyasport jóhírét megvédjék, nemzetközi elismertségét fenntartsák.

MOBtéli olimpiaLiu Shaolin Sándor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés