Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tour de Hongrie: Kazincbarcikára érkeznek

| 2022. 05. 14. | 17:54:00
Karl Ádámért is szoríthatunk.
Tour de Hongrie: Kazincbarcikára érkeznek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Matteo Moschetti sérülései ellenére vállalta a május 14-i szakaszt a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen. A Trek-Segafredo 25 éves olasz sprintere pénteken bukott, a könyöke és a lába be volt kötve, és a csuklóján is látszottak zúzódások. Az MTI-nek elmondta, nincs különösebben jól, fájdalmai vannak, de mivel törése nincs, így vállalja a rajtot.

„Ugyanakkor nem hiszem, hogy ma harcban leszek a győzelemért. Jó lenne célba érni és kiváló eredmény lenne, ha holnap be tudnám fejezni a versenyt” – fogalmazott a Kazincbarcika környéki 177 kilométeres etap előtt Moschetti, aki 2018-ban másodikként ért célba itt. 

Szilasi László versenyigazgató tájékoztatása szerint az Uno-X norvég bringása, Syver Waersted nem állt rajthoz, így 125 kerékpáros vágott neki a szakasznak. 

A 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye  Sajókaza közelében  Fotó: Vajda János/MTI

Dér Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte: ébernek kell lenni ezen az etapon, mivel több forgatókönyv is elképzelhető attól függően, hogy az összetettre aspiráló nagycsapatok vagy éppen a rivális sprinterek sorai meg kívánják-e nehezíteni a kiváló formában lévő, eddig két szakaszt bezsebelő, sárga trikós Fabio Jakobsen dolgát. A szakember elégedett volt az eddig háromszor a legjobb húszban beérkező Karl Ádám teljesítményével, és elárulta: az elmúlt két naphoz hasonlóan azt kérte a 22 esztendős kerékpárostól, hogy legyen türelmesebb a hajrában, és „tegye a kereket” a csütörtökön és pénteken is második francia Rudy Barbierre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés