Hirdetés

Világkupa-győztes Rasovszky Kristóf

MTI

2022.11.12. 14:02

Világkupa-győztes Rasovszky Kristóf
Rasovszky Kristóf (Fotó: MÚSZ)

A magyar sportoló holtversenyben végzett az élen.

Hirdetés

Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záróversenyén, az izraeli Eilatban Betlehem Dávid bronzérmesként végzett – írja az MTI. Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky negyedikként csapott célba november 12-én szombaton a 10 kilométeres távon, így összetettben megőrizte első helyét az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel szemben, aki viszont eilati sikerével pontszámban beérte magyar riválisát. A 19 esztendős Betlehem pályafutása második dobogós helyezését szerezte meg a felnőttek között a vk-sorozatban, aminek köszönhetően végül a harmadik helyen fejezte be a szériát.

A nőknél a brazil Ana Marcela Cunha nyerte meg a vk-t, megelőzve a holland Sharon van Rouwendaalt. Az eilati verseny előtt még azonos pontszámmal álló riválisok között az döntött, hogy azon Cunha – a győztes ausztrál Chelsea Gubecka mögött – második lett, miközben Van Rouwendaal csak ötödikként ért célba.

A női vk-sorozat legjobb magyarjaként Olasz Anna a 16. helyen végzett összetettben, Eilatban viszont hatodik helyével Szimcsák Mira bizonyult a legjobbnak honfitársai között.

úszásRasovszky Kristóf

Hirdetés

Hirdetés