Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világkupa-győztes Rasovszky Kristóf

| 2022. 11. 12. | 15:02:00
A magyar sportoló holtversenyben végzett az élen.
Világkupa-győztes Rasovszky Kristóf
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záróversenyén, az izraeli Eilatban Betlehem Dávid bronzérmesként végzett – írja az MTI. Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky negyedikként csapott célba november 12-én szombaton a 10 kilométeres távon, így összetettben megőrizte első helyét az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel szemben, aki viszont eilati sikerével pontszámban beérte magyar riválisát. A 19 esztendős Betlehem pályafutása második dobogós helyezését szerezte meg a felnőttek között a vk-sorozatban, aminek köszönhetően végül a harmadik helyen fejezte be a szériát.

A nőknél a brazil Ana Marcela Cunha nyerte meg a vk-t, megelőzve a holland Sharon van Rouwendaalt. Az eilati verseny előtt még azonos pontszámmal álló riválisok között az döntött, hogy azon Cunha – a győztes ausztrál Chelsea Gubecka mögött – második lett, miközben Van Rouwendaal csak ötödikként ért célba.

A női vk-sorozat legjobb magyarjaként Olasz Anna a 16. helyen végzett összetettben, Eilatban viszont hatodik helyével Szimcsák Mira bizonyult a legjobbnak honfitársai között.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés