Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eszméletlenre vert egy 75 éves szabolcsi nőt – elítélték

| 2020. 01. 31. | 12:40:00
Tunyogmatolcs közelében hagyta magára az ismeretlen, idős asszonyt.
Eszméletlenre vert egy 75 éves szabolcsi nőt – elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint visszaesőt 5 év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék január 31-én R.G. vádlottat, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A tényállás szerint a férfi 2016-ban szabadult korábbi börtönbüntetéséből és rokonaihoz költözött, de mivel nem dolgozott, idővel megromlott közöttük a kapcsolat. 2019-ben már gyakran tartózkodott nagymamájánál, de az eset elkövetése előtt néhány nappal ő is elzavarta a férfit a házából. 

Tavaly májusban a vádlott megkérte rokonait, illetve nagymamáját, váltsák ki neki az általa szedett nyugtatókat, mert neki nem volt pénze. A nagymamája ezt megtagadta és azt javasolta, menjen el dolgozni, mert ők nem tudják eltartani. Ezután a férfi gyalog elindult Géberjénből Tunyogmatolcs irányába, útközben a szántóföldön összetalálkozott egy idős nővel, aki ránézésre hasonlított a nagymamájára.

Mivel a vádlott éppen neheztelt a nagymamájára, minden szó nélkül megragadta a 75 éves idős nő nyakát, többször ököllel megütötte és egyszer megrúgta, majd az eszméletlen sértettet magára hagyta.

Mikor az idős nő magához tért, hazament, értesítette a rendőrséget és a mentőket. A sértett a bántalmazás következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte, tettét megbánta. Elmondta, 10 éve szed erős nyugtatókat, amiket azonban az eset előtt néhány nappal már nem tudott beszedni, ez okozhatta benne azt a feszültséget, ami a bántalmazáshoz vezetett. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, de az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosabb büntetés kiszabása érdekében, míg a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fent.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés