Mátészalkai vállalatot is kitüntettek

kormany.hu

2020.01.24. 17:10

Mátészalkai vállalatot is kitüntettek
Illusztráció

Kerékpárosbarát Munkahely lett.

Hirdetés

Hirdetés

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten, az emberek 22 százaléka használja fő közlekedési eszközként a biciklit, és csak két legendásan kerékpárbarát ország, Hollandia és Dánia előz meg minket - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára január 24-én a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepségen, Budapesten.

Az idén 9 település és 11 munkahely részesült az elismerésben.

Kerékpárosbarát Munkahely lett nagyvállalat és multinacionális vállalat kategóriában a mátészalkai HOYA Szemüveglencse gyártó Magyarország Zrt.

A vállalat címnyertes és kategóriagyőztes is lett egyben. Így egy éven keresztül jogosult használni a Kerékpárosbarát címet.

Magyarországon jelenleg 9100 kilométer kerékpáros útvonal található, ebből 5100 kilométer kerékpározásra kijelölt út, 4000 kilométer pedig önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút.

A Magyar Kerékpáros Szövetség bevonásával jelenleg is zajlanak kerékpárosokat érintő fejlesztések, így a túraútvonalak kijelölése, kerékpáros szolgáltató központok létrehozása. Figyelmet kell fordítani azonban a szemléletformálásra is, hogy minél többen kapjanak kedvet a kerékpározáshoz.

Ennek érdekében hirdetik meg minden tavasszal és ősszel a Bringázz a munkába! kampányt. A néhány hetes akciósorozat hagyományosan az úgynevezett bringásreggelikkel indul, csatlakozni okostelefonokkal, a Bike Citizens kerékpáros applikáció segítségével lehet.
kerékpármunkahelyMátészalkakitüntetéskerékpárosbarátHoya

Szóljon hozzá!

Hirdetés