Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatékony volt a rendőrségi ellenőrzés

| 2020. 02. 19. | 07:57:00
Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek.
Hatékony volt a rendőrségi ellenőrzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök február 10. és 16. között Magyarország közútjain 2881 tehergépkocsit és 291 autóbuszt ellenőriztek. Az ellenőrzött járművek esetében 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 6 nehéz tehergépkocsi, valamint 1 autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 77 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 157 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 79 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 6 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 56 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 194 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 8, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 10 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül  tizenkilencen nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés