Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiba volt magára vállalni a mátészalkai balesetet

| 2020. 02. 21. | 15:19:00
Bűnpártolásért kell felelnie.
Hiba volt magára vállalni a mátészalkai balesetet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat két mátészalkai férfi ellen, akik közül az egyik Mátészalkán nem megfelelő sebessége miatt személygépkocsijával kidöntött egy villanyvezetéket, a másikuk pedig annak ellenére, hogy a cselekmény idején ittas volt, az intézkedő rendőrök előtt a baleset okozását magára vállalta – közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A büntető eljárás ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt meg is indult, azonban amikor a vétlen férfit gyanúsítottként hallgatták ki, elárulta, hogy valójában a személygépkocsit másod-unokatestvére vezette, aki nagyon megijedt, ezért ő gondolkodás nélkül, nem számítva a következményekre.

Magára vállalta a cselekményt, pedig jogosítványa sincs, és vezetni sem tud.

Ittas vezetés helyett bűnpártolás miatt kell felelnie, ugyanis a gépjárművet ténylegesen vezető személy esetleges ittasságát a nyomozó hatóság vizsgálni nem tudta.

A balesetet okozó férfi elismerte, hogy Mátészalkán, a Kossuth téren egy kanyarban, a ködben túl gyorsan közlekedett személygépkocsijával, ezért megcsúszott, és kidöntött egy villanyvezetéket tartó oszlopot.

Az ütközéstől senki nem sérült meg, azonban 44 lakásban fél napon át szünetelt az áramszolgáltatás, ezért az ügyészség a férfit közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétségével vádolja.

Mivel mindketten beismerő vallomást tettek, az ügyész mindkettőjükkel szemben - tárgyalás tartása nélkül - pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés