Kényszerítés miatt elítéltek egy nyírmihálydi férfit

szabolcsihir.hu

2020.02.04. 16:12

Kényszerítés miatt elítéltek egy nyírmihálydi férfit
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Megfenyegette egykori szerelmét.

Hirdetés

Hirdetés

Kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte B.A. vádlottat február 3-án a Nyírbátori Járásbíróság.

A tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel Nyírmihálydiban, de kapcsolatuk megromlott, ezért a vádlott elhagyta a közös lakásukat. Ezután a vádlott több alkalommal megpróbálta rendezni kapcsolatukat, azonban a nő ettől elzárkózott. 2019 áprilisában a férfi megjelent a nő lakásán, és felszólítás ellenére sem távozott. Ekkor a nő úgy döntött, ő maga hagyja el a lakást, azonban a vádlott az ajtót kulccsal bezárta, és nem engedte ki a házból. A férfi csak akkor hagyta abba tettét, mikor a nő rendőrségi feljelentéssel fenyegette meg. Mikor a férfi a lakást elhagyta, a nő a rendőrségre ment feljelentést tenni, ám a vádlott követte. Mikor a nő ismét hazatért, a vádlott megfenyegette, vonja vissza a feljelentését, különben tönkreteszi őt, de a nő ezt nem tette meg. A vádlottal szemben személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a nyomozás még folyamatban van.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője tudomásul vette, de az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fent.

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy hatósági eljárásban a törvényes jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse, a kényszerítés hatósági eljárásban bűncselekményét követi el. Aki a bűncselekményt büntetőügyben követi el, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nyírmihálydikényszerítés hatósági eljárásban

Szóljon hozzá!

Hirdetés