Negyedmilliárdból szépítik a Királytelek Vigadót és környékét

szabolcsihir.hu

2020.02.14. 18:14

Negyedmilliárdból szépítik a Királytelek Vigadót és környékét

Nagy munka kezdődik Nyírteleken.

Hirdetés

Hirdetés

A nyíregyházi székhelyű SB Building Kft. végzi a Zöld város projektet a Szabolcs megyei városban összesen nettó 241,6 millió forintért. A február 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint a beruházás keretében a központi részek megújítása történik: felújítják a Királytelek Vigadó épületét, ami többfunkciós szolgáltató tér lesz. Központi termében rendezvények, programok tartására alkalmas teret hoznak létre, mellékszárnyában pedig szociális és irodai helyiségeket alakítanak ki. Az épületen napelemes rendszert telepítenek az energiahatékonyság érdekében.

A Királytelek Vigadó mögötti területen a parkosítás mellett kialakítanak egy szabadtéri tűzrakó helyet és egy filagóriát, emellett utcabútorokat telepítenek. Az épület előtt, illetve az Arany János, Béke utcák és a Petőfi köz érintett szakaszai mentén megújul a zöld terület, lombhullató fákat és cserjéket telepítenek, valamint gyepesítenek a szakemberek. 

A munkáról szóló vállalkozási szerződést december 23-án írta alá a nyertes ajánlattevő és az önkormányzat képviselője. A projektre a gávavencsellői Gara-Ép-Ker Kft. és a sárospataki Pataki Útépítő Kft. is pályázott.
NyírtelekközbeszerzésKirálytelek Vigadó

Szóljon hozzá!

Hirdetés