Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több száz diák vett részt a mátészalkai megemlékezésen

| 2020. 02. 22. | 10:52:00
Számos előadást hallgathattak meg.
Több száz diák vett részt a mátészalkai megemlékezésen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Rendőrkapitányság a város vezetésével együttműködve megemlékezés formájában immár 3. alkalommal hívta fel a figyelmet az áldozattá válás megelőzésére február 20-án. Ebben az évben a rendezvény központi témájaként szerepelt az internet biztonságos használata.

A megemlékezést Hanusi Péter, Mátészalka város polgármestere nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a rendezvényen megjelent közel 300 diákot.

Elsőként Kovács Attila r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője adott rövid áttekintést az internet veszélyeiről.

Németh Ágota, a Mátészalkai Egészségfejlesztési Iroda vezetője a tinédzserek internetezési szokásairól, illetve a hozzá szorosan kapcsolódó személyiségtorzulás lehetőségeiről beszélt.

Szabóné Farkas Tünde r. őrnagy, a Mátészalkai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című magyar játékfilm sarkalatos részleteivel hívta fel a figyelmet a netes zaklatások veszélyeire. Mondanivalójának leglényegesebb elemeként azt elemelte ki, hogy az áldozatokat nem hibáztatni kell, hanem segíteni kell nekik. Lovas Zita r. főtörzsőrmester a Kézben és zsebben tartott világ című előadásában az okos eszközök közlekedésben történő használatának negatív hatásairól, következményeiről beszélt.

Heidelsperger István római katolikus esperes mondanivalója középpontjában a család értékét, összetartó erejét, és az együtt töltött minőségi időt helyezte. Az előadássorozatot Bakos Olivér r. ezredes, kapitányságvezető zárta. Végszóként a közösség erejéről, az összefogásról beszélt, és arra kérte a jelenlévőket, hogy együttesen találjanak motivációt arra, hogy a valódi életük tartalmasabb lehessen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés