Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt hitte, cigit vett, de nagyon átverték Mátészalkán

| 2020. 03. 13. | 17:45:00
30 milliót fizetett a megtöltött dobozokért.
Azt hitte, cigit vett, de nagyon átverték Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója március 12-én a csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban április 12-ig elrendelte R.S. gyanúsított letartóztatást, és július 12-ig P. Gy. gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi és harmadik társuk nagy mennyiségben kartondobozokat szereztek be, azokat földdel és szalmával megtöltötték, és ukrán származású magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettaként akarták eladni.

Az így megtöltött dobozokért Mátészalkán egy vevő 30 millió forintot fizetett 2019. augusztus 23-án, azonban az árut nem kapta meg.

P.Gy. arra hivatkozott, amikor a vevő kérte a kifizetett árut, hogy R.S. és harmadik társuk erőszakkal elvette tőle a pénzt és a cigarettaszállítmányt is. Később Nyírbátorban, egy tanú bérelt kisteherautóban megtalálta a földdel és szalmával töltött dobozokat.

A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

R.S. többször volt már büntetve hasonló bűncselekmények miatt, legutóbbi fegyházbüntetéséből 2018 szeptemberében szabadult. P.Gy. gyanúsítottal szemben jelenleg más büntetőeljárás is van folyamatban.

[Beillesztett cikk: Ukránokra akarták kenni a tízmilliók eltűnését]

Ezek alapján, a 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított férfiakkal szemben a bíróság döntése szerint a kényszerintézkedés elrendelése indokolt, mert fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés