Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság végzését nem tartotta be a szabolcsi férfi

| 2020. 04. 01. | 17:25:00
Volt élettársát zaklatta.
A bíróság végzését nem tartotta be a szabolcsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója április 1-jén távoltartását rendelte el annak a férfinak, aki volt élettársát zaklatta rendszeresen, mert nem tudott belenyugodni, hogy a nő – erőszakos magatartása miatt – elhagyta. A gyanúsított és a sértett 20 évig éltek élettársi kapcsolatban, három gyermekük született, de a kapcsoltuk megromlott. 2019. nyár elejétől a férfi féltékenysége miatt gyakorivá váltak a veszekedések, majd a fenyegetések, később már tettlegességre is sor került, ezért a nő elhagyta élettársát.

Ebbe a férfi nem tudott belenyugodni, és először kérlelve, majd fenyegetve próbálta a nőt rávenni arra, hogy visszaköltözzön.

A nőben a fenyegetések komoly félelmet váltottak ki, ezért kérte volt élettársával szemben a távoltartás elrendelését, melyet a bíróság 2019 decemberében 4 hónapra el is rendelt, végzésében előírta, a férfinek tilos a sértettel bármilyen módon, akár közvetve vagy közvetlenül érintkezésbe lépni. A gyanúsított azonban a távoltartást megszegte, az utcán többször háborgatta a nőt, ezért az ügyészség – újabb 4 hónap időtartamra – indítványozta a távoltartás meghosszabbítását.

A távoltartás magatartási szabályainak betartatására a gyanúsított mozgását nyomon követő eszköz, valamint óvadék is elrendelhető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés