Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felújítják a nyírbátori fürdőt

| 2020. 04. 09. | 12:49:00
A szakemberek bíznak abban, hogy valamennyi még megmentető az idei szezonból.
Felújítják a nyírbátori fürdőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári szezon előtti felújítások folynak a nyírbátori Sárkány fürdőben. Belus Tamás igazgató úgy fogalmazott: „most talán azokat az apróbb szépítési feladatokat is el tudják látni, amikre máskor nem jutott idő”.

A Bátor Médiának nyilatkozó fürdőigazgató elmondta: nagyon bíznak benne, hogy június végén, vagy július közepén elindulhat a szezon.

Először a gyógyfürdőben, a fedett részen végzik el a felújítási munkát, melyből a  fürdő minden dolgozója kiveszi a részét. Az ő feladatuk a tisztasági festés, miközben az egyik kinti termálmedencében burkolatjavítás folyik.

Belus Tamás emlékeztetett arra, hogy központi utasítás nem volt a fürdőkkel kapcsolatban. Egyetlenegy állásfoglalás jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, hogy a vízforgatott medencékben lévő aktív klór megöli a koronavírust, vagyis olyan rövid ideig életképes, hogy nem tud másokat megfertőzni. Arra viszont nem gondoltak, hogy egy fürdőben nemcsak uszodavíz van, hanem termálmedence is, illetve öltöző, ahol mindent megfognak az emberek. Ezt a szakma viszont gyorsan felismerte. Március elején a vendégek már elmaradoztak a természetes félelem miatt. Ezután pedig már minden arról szólt, hogy ne is menjenek az emberek közösségekbe.

A fürdőkben most egy rendkívüli külső helyzet miatt megpróbálnak minden karbantartási feladatot elvégezni. Abban bíznak, talán lesz a szezonból még valami a nyár második felében.

A nyírbátzori fürdő igazgatója úgy számolja, az árbevétel kiesés június végéig mintegy 40 millió forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés