Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrtől kért útbaigazítást a bűnöző Csengersimán

| 2020. 05. 05. | 13:14:00
Ázsiaiakat csempészett.
Rendőrtől kért útbaigazítást a bűnöző Csengersimán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járási Ügyészség egy nemzetközi embercsempész bűnszervezet három ukrán tagja ellen emelt vádat. A vádirat lényege szerint a bűnözők azzal foglalkoztak, hogy vietnámi állampolgárokat juttattak át Romániából Magyarországra, majd innen Németországba szállították őket. Egy-egy vietnámi 6-7 ezer eurót fizetett az embercsempészeknek. A vádlottak Lengyelországban béreltek személygépkocsikat, majd azokkal a magyar-román határ közelébe utaztak, és az ismeretlen társaik által Magyarországra a zöld határon átkísért vietnámiakat felvették. 2019 áprilisában 3 főt, júniusban további 4 főt vittek így Németországba.

2019. június 9-én Csengersima térségében kellett felvennie az egyik vádlottnak 4 vietnámit. Ahogy a vietnámiak beültek az autóba, a vádlott elindult velük, de nem volt helyismerete, ezért eltévedt.

Ráadásul a Csengersimai Határátkelőn kötött ki, ahol egy román rendőrtől kérdezte meg, hogy merre van Budapest. 

A rendőrnek gyanús lett a vádlott, illetve a gépkocsijában utazó négy vietnámi, ezért értesítette a magyar határőröket.

A lebukott embercsempész letartóztatásban van elfogása óta. Két társa jelenleg is szökésben van, őket a rendőrség elfogatóparanccsal keresi. A vádlott egyezséget kötött az ügyészséggel, melynek során részletesen feltárta a maga és a társai cselekményét, beismerő vallomást tett. Amennyiben az egyezséget a bíróság jóváhagyja, egy év hat hónap börtönbüntetésre, öt év Magyarországról való kiutasításra, öt év közügyektől eltiltásra, továbbá a bűncselekményért kapott 2 600 euró elkobzására számíthat a vádlott.

A vádlott szökésben lévő társait is megvádolta az ügyészség, ők szigorú fegyházbüntetésre számíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés