Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Begyógyszerezve, bedrogozva ütötte a rendőrt Tiszaeszláron

| 2020. 06. 10. | 11:38:00
Letöltendőt kapott.
Begyógyszerezve, bedrogozva ütötte a rendőrt Tiszaeszláron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság június 9-én, előkészítő ülésen L.G. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette és kétrendbeli testi sértés vétsége miatt

3 év börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bíróság elrendelte a vádlottal szemben korábban kiszabott 1 év fogház végrehajtását is.

A nem jogerős döntés szerint a vádlott 2019. július 6-án éjfél körül nagyszülei tiszaeszlári házában tartózkodott, amikor a korábban bevett nyugtatóktól és bódító hatású szerektől agresszívan kezdett viselkedni, dühöngött, ezért nagynénje mentőt hívott hozzá.

A helyszínre érkező mentők – rendőri segítséggel – épp az autóhoz kísérték a fiatal férfit, amikor ő hirtelen megfordult, és két alkalommal ököllel a fején és az arcán megütötte a mögötte haladó rendőrt. Az ott lévő polgárőr lépett közbe a további ütések elhárítása érdekében, de e közben a férfi őt is megütötte. A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

2019. május 15-én a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság garázdaság bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt jogerősen 1 év (2 évre felfüggesztett) fogházra ítélte az elkövetéskor még fiatalkorú – 18 év alatti – férfit. Mivel a vádlott fenti bűncselekményt a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte ennek a büntetésnek a végrehajtását is.

A letartóztatásban lévő vádlott a bíróság előtt elismerte és megbánta tettét.

A büntetés kiszabása során azonban súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy korábban is erőszakos cselekmény miatt ítélték el. Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása, az ügyészség súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés