Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből majdnem megölte szerelmét a pátrohai

| 2020. 06. 12. | 16:01:00
Akár 15 évet is kaphat.
Féltékenységből majdnem megölte szerelmét a pátrohai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 12-én az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban elrendelte F.J. gyanúsított letartóztatását július 12-ig - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A megalapozott gyanú szerint június 11-én délután az ittas gyanúsított pátrohai közös lakásukban féltékenysége miatt veszekedni kezdett élettársával, megöléssel fenyegette, majd egy 9,5 cm hosszú konyhakéssel hasba szúrta az asszonyt. Amikor a férfi ismét meg akarta szúrni az élettársát, a házban tartózkodó ismerősük közbelépett, kicsavarta a gyanúsított kezéből a kést és az ágyra lökte a férfit.

Ezután telefonon értesítették a mentőket, akik életveszélyes sérüléssel szállították kórházba az asszonyt.

A férfi büntetett előéletű, korábban is követett már el testi épség elleni bűncselekményt.

Erre is figyelemmel a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye, hogy szabadon bocsátása esetén újabb bűncselekményt követne el az asszony sérelmére. Mivel jelenleg egy 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsítják, megalapozottan feltehető az is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Így a bíróság döntése szerint a gyanűsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés – a letartóztatás – elrendelése indokolt. 

A végzés végleges, azt a jogosultak tudomásul vették.


 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés