Hét munkást tarolt le Papon

Szabolcsihír

2020.06.29. 08:31

Hét munkást tarolt le Papon

Az út menti árkot építették.

Hirdetés

Hirdetés

Hét, az út melletti árkot építő munkást gázolt el egy gyorshajtó vádlott, ráadásul három sértett maradandó fogyatékossággal gyógyult - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott tudta azt, hogy Pap községben az út melletti betonárkot építik, mert járt arra gépkocsijával korábban. A munkálatokat tábla és bóják is jelezték, továbbá a munkások láthatósági mellényt viseltek.

A vádlott az elmúlt év március 20-án, kora délután gépkocsijával közlekedett az említett útszakaszon, mellette ült az élettársa is. A megengedett sebesség lakott területen 50 km/h, amit a vádlott túllépett, a szakértő szerint legalább 68 km/h sebességgel haladt. A túlzott sebesség miatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban a vádlott elvesztette uralmát a gépkocsi felett, előbb a jobb oldali padkára hajtott, majd a gépkocsija keresztbe fordult, és átcsúszott a bal oldalra, ahol a munkások dolgoztak.

Hét munkást tarolt le a gépkocsijával a vádlott, akik súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikük életveszélyes állapotba is került. Három sértett maradandó fogyatékossággal gyógyult, ami elsősorban azt jelenti, hogy életük végéig sántítani fognak.

A vádlott és utasa megúszta 8 napon belül gyógyuló sérüléssel.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a férfit, akivel szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta, a közúti járművezetéstől való eltiltással együtt. Ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, az ügyészség szerint egy év két hónap fogházbüntetést kellene kiszabni vele szemben.
gázolásPap

Hirdetés

Szóljon hozzá!