Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán megjelent a koronavírus

| 2020. 06. 12. | 21:20:00
Egy ember tesztje pozitív lett, a polgármester még nagyobb fegyelmezettségre int.
Mátészalkán megjelent a koronavírus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A veszélyhelyzet kihirdetése óta rendszeresen büszkén jelentette Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, hogy a városban nincs koronavírussal fertőzött beteg. A városban és környékén mostanra több mint 100 tesztet végeztek el, eddig mind negatív volt. S mikor már úgy tűnik, lecseng a járvány, kiderül, a szatmári városban megjelent a vírus.

Június 12-re változott a helyzet: pozitív lett egy mátészalkai lakos tesztje - közölte.

Elmondta: jelenleg 22 személy van járványügyi eljárás hatálya alatt a városban, ebből 18-an külföldről való hazatérés miatt, 4-en pedig egészségügyi megfigyelés miatt vannak hatósági karanténban.

Most jött el a pillanat, amikor meg kell állnunk. Azt tapasztalom, hogy Mátészalkán komolyan vették a kijárási korlátozás idején a szabályok betartását. Most a jogi nyitással egy időben egy felhőtlen szabadságérzet uralkodott el az embereken országszerte. Ebből nehogy probléma legyen

- fejtette ki személyes véleményét, fogalmazta meg aggodalmát Hanusi Péter.

Azt is elmondta szokásos videóüzenetében, hogy az elmúlt napokban több idős állította meg azzal a kérdéssel, hogy meddig tartják még fenn a részükre megállapított idősávot. Mikor vásárolhatnak a piacon akkor, amikor ők szeretnének?

A válasza: az, hogy a gazdaságélénkítési lépések, és az eddig elért járványügyi eredmények miatt a korlátozások enyhítése megkezdődött, nem jelenti azt, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnt.

A koronavírus itt van közöttünk. Szépen kérek mindenkit, hogy az eddig elért eredményeket, a sikeres védekezést, azt, hogy ki tudja hány ember életét tudtuk megmenteni, azzal, hogy szabálykövető módon éltük az életünket, ne tegyük kockára azzal, hogy elkezdünk felelőtlenebbül viselkedni

- figyelmeztetett.

Arra kérte a lakosságot: "ne azzal törődjenek, ki az a személy, akit a betegség érint, hiszen bármelyikünk esetében előfordulhat az, hogy később kimutatják szervezetünkben a koronavírus fertőzést".

Arra is figyelmeztetett: mindenki tartsa be a minimum 1,5 méteres távolságot, viseljen szájmaszkot, és nagyon figyeljen a személyes higéniára. Még jobban figyeljenek egymásra és az idősebb generáció tagjaira.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés