Ezek a szabolcsiak nagyon meggazdagodtak prostitúciószervezésből

birosag.hu

2020.06.28. 10:28

Ezek a szabolcsiak nagyon meggazdagodtak prostitúciószervezésből
A kép illusztráció

Debrecenben folytatódik az ügy.

Hirdetés

Hirdetés

Az elsőfokú nyíregyházi bíróság által megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott nő férje 2009 és 2011 között Hollandiában prostitúciós tevékenység szervezésével foglalkozott, és az ott ezzel összefüggésben elkövetett bűncselekmények útján több millió forint vagyonra tett szert. Ennek egy részét az asszonynak vádlottnak, más részét a másodrendű vádlottnak juttatta haza Magyarországra. Néhányszor saját nevében küldött pénzt egy készpénzküldő szolgáltató útján, de többnyire a prostitúciós tevékenységet végző nők küldték az összegeket a férfi nevében. A vádlott nő 2009 novembere és 2011 szeptembere között több mint 8 millió forintot vett fel rendszeres haszonszerzésre törekedve saját részére úgy, hogy tisztában volt a pénz eredetével. A másodrendű vádlott 2019 júniusa és 2011 novembere között több mint 2,5 millió forintot vett fel, miközben ő is tudta, miből származik az érkezett összeg.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2019 novemberében

  • J-né S. M. elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte és több mint 8 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt.
  • B. P. másodrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte és több mint 2,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt.

Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott védője elsősorban hatályon kívül helyezésért, másodsorban felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A másodrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla június 30-án kezdi a büntetőügy tárgyalását.
prostitúciószervezés

Szóljon hozzá!

Hirdetés