Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak az áradás, a belvíz is gondot okoz Szabolcsban

| 2020. 06. 24. | 20:48:00
A Tisza még emelkedik, a Túr már tetőzött Garbolcsnál
Nemcsak az áradás, a belvíz is gondot okoz Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszán Tiszalökig az I. fokú készültségi szintet meghaladó tetőzések valószínűsíthetőek. Lejjebb, Kisköréig az I. fokú szinteket megközelítő, vagy azokat kismértékben meghaladó vízállások várhatóak - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Tisza mellékfolyói közül a Túr Garbolcnál június 24-én reggel az I. fokú szint feletti értékkel tetőzött. A Tisza és Túr folyók hullámterein a víz helyenként elöntheti az ott található mezőgazdasági- és üdülőterületeket.

A napok óta tartó nagy mennyiségű és intenzitású esőzések hatására a belvízelvezető csatornákban a vízszintek a mértékadót meghaladó szintig megemelkedtek, ezért szükségessé válik a Tiszaberceli, Csűrparti és a Csibaréti szivattyútelepek üzemeltetése.

A Felsőszabolcs alsó és a Felsőszabolcs középső belvízvédelmi szakaszokon I. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

A szakemberek folyamatosan végzik az érintett területek bejárását, a szivattyútelepek üzemeltetését, felhalmozódott uszadékok eltávolítását, a műtárgyak ellenőrzését, a vízkormányzást és a vízfolyási akadályok elhárítását kézi és gépi erővel.

A Tisza Vásárosnamény-Gergelyiugornyánál várhatóan június 26-án, pénteken tetőzik. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés