Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levelet írt koronavírus-ügyben Mátészalka polgármestere kollégáinak

| 2020. 06. 18. | 16:51:00
A környékbeli településvezetők együttműködését kéri.
Nyílt levelet írt koronavírus-ügyben Mátészalka polgármestere kollégáinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korábban már írtuk, hogy Mátészalka lakossága és polgármestere egészen a közeli napokig büszke volt arra: egyetlen koronavírusos beteget sem azonosítottak a településen. Ezt annak is tulajdonították, hogy mindenki fegyelmezetten betartotta a szabályokat. Hanusi Péter szinte naponta videóüzenetben tájékoztatta a lakosságot a koronavírussal kapcsolatos helyzetről, intézkedésekről.

S mikor már épp visszavonulót fújt a járvány, akkor lett pozitív egy mátészalkai lakos, majd nem sokkal később egy másik helybéli tesztje.

Hanusi Péter ekkor mindenkitől azt kérte, fokozottan ügyeljen az egészségére, viseljen maszkot, tartsa be a védőtávolságot, a higiéniai szabályokat. Ezután polgármester kollégáihoz fordult. Nyílt levélben kérte, fogjanak össze a további fertőződések megakadályozása érdekében.

"Hiszem, hogy mindannyian felelősen gondolkodunk a településeink lakosságát illetően. Köztudomású, hogy Mátészalka viszonylag széles vonzáskörzettel rendelkezik, a környékbeli településekről sokan járnak ide dolgozni, Mátészalkán vesznek igénybe szolgáltatásokat, vagy szórakozni, feltöltődni jönnek a Fény Városába. Közös érdekünk, és feladatunk, hogy vigyázzunk a településeink lakosainak biztonságára, az itt élő emberek egészségét a rendelkezésre álló eszközökkel óvjuk meg. Lakossági visszajelzések alapján a környékbeli településekről a városunkba érkezők gyakran elfeledkeznek a maszkviselés kötelezettségéről, a szabályokat lazábban kezelik, mint a helyiek, talán azért, mert a saját településükön még nem találkoztak a vírus jelenlétével, és a jogi engedményeket, enyhítéseket felszabadulásként élik meg"

- írta, majd így folytatta:

Mátészalkán a múlt héten igazolódott: még nem vagyunk túl az egészségügyi veszélyt jelentő helyzeten, a vírus közöttünk van.

Amint arról a Szabolcsihír is beszámolt: Mátészalkán a városi operatív munkacsoport javaslatára fokozott ellenőrzést rendeltek el.

Az ellenőrzés más településen élőket is érinthet, ha a városban járnak vagy dolgoznak. Ezért arra kérte kollégáit Hanusi Péter, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák  erről a településük lakáosságát, ne érjen ez senkit váratlanul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés