Tinédzserek törtek be a hodászi postahivatalba

police.hu

2020.06.22. 19:23

Tinédzserek törtek be a hodászi postahivatalba
Berúgták az ajtót. (Fotó: police.hu)

Az eset előtti napon egy autót kötöttek el, mellyel árokba hajtottak.

Hirdetés

Hirdetés

A rendőrök június 20-án elfogták azt a három fiatalt, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy betörtek a hodászi postahivatalba. A nyomozás adatai szerint a két 16 éves és egy 14 éves helybeli fiú június 15-én éjjel átmászott a postahivatalt körbevevő kerítésen, és a rúgásoktól meglazult bejárati ajtón át bementek az épületbe. Értékek után kutattak, de a riasztó hangjától megijedtek és zsákmány nélkül elmenekültek.

A gyanúsítottak kihallgatásuk alatt beismerő vallomást tettek, azt állították, alkoholos befolyásoltság alatt, hirtelen ötlettől vezérelve követték el a bűncselekményt.

A fiatalok a postai betörés előtti napon egy nyitva hagyott gépkocsit vettek jogtalanul birtokba, amelyben a tulajdonos az indítókulcsot benne hagyta. A járművel Hodászon és annak környékén közlekedtek, felváltva vezették az autót addig, amíg egyikük egy vízelvezető árokba hajtott. A gyanúsítottak nem sérültek meg, az elakadt autót hátrahagyták.

A háromfős társaság tagjainak lopás bűntett kísérlete, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetéséért kell felelniük. A büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.
betörésHodász

Szóljon hozzá!

Hirdetés