Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszavágyott a rács mögé baktalórántházi szarka

| 2020. 06. 19. | 11:38:00
Sok lett volna a két hét szabadság?
Visszavágyott a rács mögé baktalórántházi szarka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki röviddel szabadulása után ismét lopásokból akarta fenntartani magát, de lebukott, és két hét elteltével ismét büntetés-végrehajtási intézetben találta magát - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A baktalórántházi férfi tavaly májusban szabadult a börtönbüntetéséből, melyet vagyon elleni bűncselekmények miatt kapott. Mivel megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, újra lopásra adta a fejét.

Néhány, szabadon töltött nap után megjelent a szomszédos utcában egy családi háznál, a drótkerítésen bemászott az udvarra, majd a riasztó kiiktatása után egy kővel betörte a bejárati ajtó ablakát, azon keresztül az épületbe bemászott, és értékek után kutatott. A lakásból csupán egy magnót vett magához, melyet néhány ezer forintért eladott, az árából pedig ételt és cigarettát vásárolt magának.

Szekrényben bújt el

Néhány nap múlva újra lopni indult, hogy élelmiszert szerezzen. A lakóhelyétől nem messze egy téglával betörte az egyik lakóház üvegezett ajtaját, majd a résen bemászott a házba. Csakhogy nem volt szerencséje. A férfit az otthon tartózkodó sértett ugyanis észrevette, és azonnal értesítette a rendőrséget. A vádlott, miután felmérte, elmenekülni már nem tud, a gardróbszekrényben bújt el, ahol a rendőrjárőr megtalálta és előállította.

Az eljárás során a bűnismétlés veszélye miatt a férfit letartóztatták, és az ügyészség vádiratában az indítványozta, hogy ezt a bíróság az ítélethozatalig tartsa is fennt. Az egyébként beismerő vádlottal szemben az ügyész börtönbüntetésre tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés