15 ezer doboz csempészcigaretta akadt fent az ukrán-magyar határon

szabolcsihir.hu

2020.07.28. 10:37

15 ezer doboz csempészcigaretta akadt fent az ukrán-magyar határon

Vasúton és közúton is ellenőriztek a pénzügyőrök.

Hirdetés

Hirdetés

Vasúti röntgennel és tételes vizsgálattal több mint 15 ezer doboz csempészett cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A kirakodásra készülők közül néhányan rémülten menekültek a közeli erdőbe – tudatta a hivatal július 28-án a közösségi oldalán.

Mint írták, a pénzügyőrök egy Ukrajna felől belépő tehervonatot ellenőriztek vasúti röntgenkészülék segítségével. A szerelvény átvilágítása után a röntgenképeken furcsa jeleket észleltek, ezért négy vasércet szállító vagont tételesen is megvizsgáltak. A gyanús vasércrakományok vizsgálatnak megkezdésekor az egyik vagonból négyen-öten – vélhetően a kirakodásra készülők közül – kiugrottak, és az erdőbe szaladtak. A vagonokban az ömlesztett áru alatt fekete műanyagzsákok lapultak, amik több mint 9 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

Később egy Ukrajnából érkező kamiont is ellenőriztek Záhonynál. A pénzügyőrök az átvizsgáláskor a rakomány tetején lévő fekete csomagokat gyanúsnak találták. Később kiderült: 6 ezer doboz adózatlan cigarettát rejtett el bennük a sofőr.

A pénzügyőrök az összesen mintegy 21 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták és mindkét esetben költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.
Záhonycigarettacsempész

Hirdetés

Szóljon hozzá!