Csak részben ismerte be tettét a rendőrre támadó szabolcsi férfi

szabolcsihir.hu

2020.07.31. 09:40

Csak részben ismerte be tettét a rendőrre támadó szabolcsi férfi
A kép illusztráció.

A büntetett előéletű elkövetőt jogerősen elítélték.

Hirdetés

Hirdetés

A nyomozó ügyészség indítványára gyorsított eljárásban három napon belül elítélték azt a férfit, aki a Nyírségben támadt egy rendőrre. Az ügy előzménye egy csendháborítás miatti rendőri intézkedés volt, amelyet a bejelentő az egyre hangosabb, 25-30 fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei családi ünnepség miatt kért július 27-én este. Miután a kiérkező rendőrök felszólították az ünneplőket a hangoskodás befejezésére, távoztak.

Ezt követően a rendőröket értesítették, hogy a család számos tagja botokkal és különböző eszközökkel felszerelkezve megjelent a bejelentő ingatlanánál, hogy elégtételt vegyenek a bejelentés miatt.

Miutána rendőrök visszatértek a helyszínre, megkezdték a jogszerű intézkedést, majd az elkövető kiabálva megindult az intézkedést biztosító törzszászlós felé – írja az ügyészség közleményében. Az ittas állapotban lévő férfi – aki nyugtatót is bevett – nem tett eleget a többszöri rendőri felszólításnak, továbbra is be akart avatkozni az intézkedésbe. Hogy a férfi ne akadályozza az intézkedést, a rendőr megfogta a gyanúsított bal alkarját, aki azt a fogásból kirántotta, és meglökte az egyenruhást. A rendőr újra ráfogott a férfi bal karjára, aki erre a rendőr felé fordult és a jobb kezét a feje fölé emelve azt ütésre lendítette, miközben azt kiabálta, hogy: „Ki vagy te itt? Mit akarsz, most te is meghalsz?!” A rendőrnek sikerült az elkövetőt magától eltolnia, így az ütés nem érte el. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, aki részben beismerte a terhére rótt bűncselekményt.

A Nyírbátori Járásbíróság a vád szerinti tényállást elfogadva július 30-án bűnösnek mondta ki a büntetlen előéletű 52 éves elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért jogerősen 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte.
rendőrtámadásNyírbátori Járásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés