Fehérgyarmaton is ködöt fújnak a szúnyogokra

Szabolcsihír

2020.07.03. 17:44

Fehérgyarmaton is ködöt fújnak a szúnyogokra
A kép illusztráció

Három napig tart a kellemetlen rovarok elleni hadművelet.

Hirdetés

Hirdetés

A fehérgyarmati önkormányzat illetékességi területén földi kémiai szúnyogirtást végeznek. Ettől az évtől  évtől ugyanis az Európai Unió tagállamaiban betiltották a kifejlett szúnyogok ellen alkalmazható készítmények légi permetezését - közölte Péter Csaba  Fehérgyarmat polgármestere.

 

A védekezés tervezett időpontja: július 7-8-9., a napnyugtát megelőzően 1 órával. Amennyiben az időjárás miatt a tervezett időpontban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontban, július 10-11-12-én történik a munkavégzés. 

  • A vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírtó szer
  • Kezelést végző járművek: 2 db Mitsubishi L200 típusú platós autó
  • Melegködképző generátor: 2 db Plus FOG K-30/20/0

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Az alábbi tanácsokat érdemes betartani:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
Fehérgyarmat

Szóljon hozzá!

Hirdetés