Mátészalkán loptak: az egyik testvért már be is zárták

szabolcsihir.hu

2020.07.22. 20:49

Mátészalkán loptak: az egyik testvért már be is zárták

Nagyecsedi fiúkat vontak felelősségre. A kisebbik még nincs 18 éves.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója július 22-én a kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétsége miatt folyamatban lévő büntető eljárásban augusztus 22-ig elrendelte B. F. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint július 19-én éjszaka a B.F. és fiatalkorú (18. életévét be nem töltött) testvére átmászott egy mátészalkai ház kerítésén, és az udvaron parkoló, nyitott autót átkutatva, abból 4 000 forint készpénzt vettek el. Mozgásukra felfigyelt az autó tulajdonosa, és értesítette a rendőrséget. Bár a gyanúsított és testvére az udvarról elmentek, a rendőrök később a közelben elfogták őket.

B. F. gyanúsított büntetett előéletű, korábban két alkalommal már felelősségre vonta a bíróság vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Emellett a 20 éves férfi jelenleg is javítóintézeti nevelés alatt áll, melyből 2019 októberében csak ideiglenesen bocsátották el.

A bíróság döntése szerint (ezek alapján) fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A gyanúsított fiatalkorú testvérét lopás vétségével gyanúsítja a nyomozóhatóság, de ő szabadlábon védekezhet.

A bíróság végzése nem végleges, az ügyész és a védő tudomásul vette, de a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene. A végleges döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg.
MátészalkaNagyecsed

Szóljon hozzá!

Hirdetés