Nagy bajba sodorta magát egy nyírteleki férfi

Szabolcsihír

2020.07.03. 15:05

Nagy bajba sodorta magát egy nyírteleki férfi
Illusztráció: pixabay.com

Erre a szerelmi bánat sem lehet mentség.

Hirdetés

Hirdetés

Hatóság félrevezetése miatt felel az, aki valótlan bejelentést tesz - tudja már ezt az a nyírteleki férfi is, aki tavaly novemberben élettársán akart bosszút állni.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tavaly novemberben a 112-es segélyhívó számra olyan valótlan bejelentést tett, miszerint a lakóházába ismeretlen személy betört, és ellopott egy tűzhelyet valamint egy ruhákkal teli bőröndöt - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A középkorú nyírteleki férfit 2019 szeptemberében elhagyta az élettársa. Amikor észrevette, hogy a nő a ruháit összepakolva elköltözött az ingatlanból, bosszúból - a nő által a közös lakásba hozott - kályhát szétverte az udvaron, majd vasgyűjtőknek adta. Ezt követően a központi segélyhívó számra bejelentette, hogy az ingatlanba betörtek, elvitték a ruhákat és a tea tűzhelyet.

A vádlott valótlan bejelentése alapján nyomozás indult, mely során a férfit tanúként is kihallgatták. Ugyanúgy fenntartotta, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el.

Négy hónap elteltével, amikor az élettársa visszaköltözött hozzá, bevallotta, hogy a telefonon tett bejelentése nem igaz, csak bosszút akart állni a nőn, és valahogy rákenni a lopást.

A vádlott feltáró vallomása alapján a lopás miatt indult eljárást a nyomozó hatóság megszüntette, azonban a férfi ellen hatóság félrevezetése miatt új eljárást indított.

Az ügyészség a férfi ellen most emelt vádat, vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Érdemes tudni, hogy ezért a bűncselekményért akár 2 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

NyíregyházaNyírtelekhatóság félrevezetése

Szóljon hozzá!

Hirdetés