Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tanévkezdés veszélyeire figyelmeztet Mátészalka polgármestere

| 2020. 08. 31. | 11:20:00
Környékbeli kollégáinak ismét nyílt levelet fogalmazott.
A tanévkezdés veszélyeire figyelmeztet Mátészalka polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét nyílt levélben fordult polgármester kollégáihoz Hanusi Péter. Mátészalka első embere arra kérte a környező települések vezetőit, hívják fel a városban tanuló diákok, itt nevelkedő óvodások szüleinek figyelmét arra, hogy tájékozódjanak a mátészalkai oktatási-nevelési intézményekben bevezetett járványügyi korlátozásokról, melyek az intézmények eltérő sajátosságaira tekintettel eltérőek is lehetnek egymástól.

"Szeptember elsejével újraindulnak az oktatási-nevelési intézmények a megszokott tanítási rend szerint, ami Mátészalka, mint járási központ és oktatási centrum vonatkozásában azt jelenti, hogy újra a településünkre érkeznek az itt tanuló, nevelkedő diákok, óvodások. Örülünk, hogy itt köszönthetjük őket, ugyanakkor Mátészalka nevében arra kérjük őket – mint minden ide látogatót -, hogy vigyázzanak a közösségünk egészségére"

- kérte nyílt levelében Hanusi Péter, aki a koronavírus magyarországi megjelenése óta folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a mátészalkai helyzetről.

Kitért arra is: a tömegközlekedési eszközön kötelező a maszk viselése, továbbá az üzletekben, patikákban, drogériákban is előírás az orr- és szájnyílás eltakarására alkalmas eszköz használata.

A megelőzés elsődleges formája továbbra is a közösségi távolságtartás, a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés, valamint a légutak egymástól való izolálása a maszkok viselésével - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az oktatási-nevelési intézmények csak egészséges dolgozót, gyermeket fogadnak.

Aki bármilyen jellegzetes tünetet tapasztal (légúti panaszok, szaglás- és ízérzék vesztés, hasmenés) ne induljon útnak, ne kockáztassa azt, hogy bárkit megfertőz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés