Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi főnyomozó beszélt a ramocsaházi dílerek elfogásáról

| 2020. 08. 19. | 17:48:00
A kábítószer egy házilag kotyvasztott szer volt, melynek vegyi összetételét szakértő fogja vizsgálni.
Nyíregyházi főnyomozó beszélt a ramocsaházi dílerek elfogásáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, július 29-én kommandósok fogtak el egy kábítószert áruló házaspárt Ramocsaházán. A Zsaru magazin legfrissebb számában olvasható, hogy a nyíregyházi nyomozók lakossági információk alapján február végén kezdték az előkészítő eljárást, majd a rendőrök egyre több részletet tudtak meg az üzletről.

J. Géza és D. Kitti a másfél éves gyermekükkel éltek egy családi házban, a férfi otthon, vagy az utcán, előre megbeszélt helyen adta át grammonként 10 ezer forintért a kábítószert.

Márta Marcell, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság főnyomozója elmondta, csak a belső bizalmi kör vásárolhatott a férfitól, a körbe egy jó vevő ajánlásával lehetett bekerülni. Vevőkörük körülbelül 40-51 embert tett ki, és nagy mennyiségű kábítószert soha nem tartottak otthon. A férfi igyekezett minél hamarabb túladni az árun, sokszor haza sem ért a droggal, már eladta. A megyén kívülről vásárolt hetente kétszer-háromszor 30-40 grammokat.

– Nem derült ki, hogy J. Géza adott a biztonságra, vagy csak számított rá, hogy előbb-utóbb lebukik, de házát nyolc kamerával pásztázta. A férfi ébren volt, és észrevehette a kamerák képsorain a rendőrségi mozgolódást, mert még a behatolás előtt kitörte a vécéablakot, és azon keresztül a szomszédba hajított egy csomagot, benne új pszichoaktív anyaggal, de pechére észrevettük – emlékezett vissza a főhadnagy a rajtaütés pillanataira.

A kábítószer egy házilag kotyvasztott szer volt, melynek vegyi összetételét szakértő fogja vizsgálni.

A különböző hatásmechanizmusú szereket „mindenható”, „kavics”, „kő”, „füstölő” néven árusította. Ezeket vagy vénásan szúrták magukba a fogyasztók, vagy gőzként szippantották fel, esetleg por formájában beszívták. Az is előfordult, hogy J. Géza vásárláskor a hagyományos drogot a jobban keresett, sokkal veszélyesebb és kiszámíthatatlanabb szerre cserélte. Van, amitől a használója felpörög, és olyan is, amitől zombiként viselkedik, a leépülés nagyon gyorsan végbemegy. J. Géza és D. Kitti minden piszkos bevételt felélt, kiterjedt baráti körük volt, szinte naponta mulattak otthon. Elfogásukkor a házban és a kertben 63,3 gramm új pszichoaktív anyagot találtak a rendőrök.

Márta Marcell elmondta, a pár a kutyáját egy fél méteres láncon tartotta, egy betoncsőben húzta meg magát az állat, árnyék, étel vagy ital nem volt a közelében. Az eb testén nyílt seb volt, amit legyek leptek be. A kutyát egy állatvédő alapítvány vette gondozásba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés