Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hét, 318 új, igazolt fertőzött Szabolcs-Szatmár-Beregben

| 2020. 09. 26. | 14:53:00
Müller Cecília: ha korán vásárolnak be, az idősek már sokat tettek a saját érdekükben.
Egy hét, 318 új, igazolt fertőzött Szabolcs-Szatmár-Beregben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormányzati tájékoztató oldal adatai alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg egy hét leforgása alatt 318 fővel emelkedett az idáig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Míg szeptember 19-én 608 főt regisztráltak, addig szeptember 26-án – tehát ma – 923 személynél mutatták ki a fertőzést. Ez az 555 ezres megye lakosságszámát tekintve még mindig 0,2 százalék alatt marad, vagyis eddig ennyien fertőződtek meg igazoltan (egy részük természetesen már meggyógyult). A koronavírusosok száma ennél nyilvánvalóan több, de mivel a fertőzés az esetek döntő többségében nem jár súlyos tünetekkel, sokak nem is tudják, hogy átestek rajta.

A szeptember 19-i helyzet

Az operatív törzs szeptember 26-i ülése után Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, nagyon szeretnék elkerülni a szigorításokat, ezért szükséges a szabályok betartása.

Javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz – mondta, arra kérve az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben – jegyezte meg.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés