Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből ölt a dombrádi

| 2020. 09. 29. | 16:36:00
Úgy összerugdosta a nőt, hogy megszámlálni sem tudták a sérüléseit.
Féltékenységből ölt a dombrádi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntettéért kell a bíróságon felelnie annak a vádlottnak, aki olyan súlyosan megverte az élettársát, hogy az belehalt a bántalmazásba - közölte Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott féltékeny volt a 24 éves élettársára, mert az új kapcsolatot létesített egy másik férfivel. Ezt június 4-én este tudta meg élettársától a vádlott a dombrádi lakásukban, emiatt veszekedés támadt köztük. A vádlott többször kézzel megütötte a nő fejét, majd miután a sértett a földre esett, a mellkasát nagy erővel összerugdosta

 Az életveszélyes állapotban lévő sértettet a vádlott vizes ruhával borogatta másnap délutánig, majd amikor látta, hogy nem ad életjeleket, egy ismerőstől kért segítséget, ő pedig elmenekült.

A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az összevert sértetten, a lakásban elhalálozott.

A nő testén annyi sérülés volt, hogy az orvosszakértők az ütések, rúgások pontos számát nem is tudták megállapítani.

A bujkáló vádlottat két napon belül elfogták a helyi rendőrök, azóta letartóztatásban van.

Bár a nyomozás során halált okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, mely bűncselekményért 2-8 évig tartó szabadságvesztés szabható ki, az ügyész úgy értékelte a bizonyítékokat, hogy a vádlott szándéka a sértett megölése volt.

Nem kívánta ugyan a nő halálát, de közömbös volt iránta, így a vád szerint emberölés bűntettét követte el, amiért a törvény szerint már 5-15 évig tartó szabadságvesztés jár.

Az ügyészség indítványozta, hogy a letartóztatásban lévő vádlottat 12 év börtönbüntetésre ítélje a bíróság akkor, ha beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés