Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hűtlen kezelés Nyírmadán?

| 2020. 09. 17. | 10:11:00
A biztosító tett feljelentést.
Hűtlen kezelés Nyírmadán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytat eljárást a Nyírbátori Rendőrkapitányság, melynek során gyanúsítottként hallgatták ki Nyírmada polgármesterét, Kálmán Bélát és a település jegyzőjét, Horváth Andreát – tudta meg a Szabolcsihír a településen.

Információink szerint a háttérben egy életbiztosítás áll, melynek lejárt az ötéves ciklusa, a befizetések után pedig kamat jár. Közel ötmillió forintról van szó, amelynek a kedvezményezettje az önkormányzat lett volna, ám a városvezető és a jegyző állítólag a saját számlájára akarta utaltatni a pénzt. Ezt vette észre a biztosító, majd feljelentést tett az ügyben.

Úgy tudjuk, a 8 tagú képviselő-testületből többen is voltak már meghallgatáson Nyírbátorban.

Az üggyel kapcsolatban levélben megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát és a megyei főügyészséget is.

Előbbitől azt a választ kaptuk, hogy a Nyírbátori Rendőrkapitányság hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Hozzátették: „az eljárás jelenlegi szakaszában - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője azt tette hozzá: az ügyben valóban a biztosító tett feljelentést a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságon, azonban – az elfogultság látszatának elkerülése érdekében történő kizárás miatt – jelenleg a nyomozást a Nyírbátori Rendőrkapitányság folytatja nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

A nyomozóhatóság két személyt hallgatott ki gyanúsítottként, és az eljárást a Vásárosnaményi Járási Ügyészség felügyeli – tette hozzá.

Kálmán Béla, Nyírmada 2002 óta hivatalban lévő, független polgármestere a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: feljelentés kapcsán nyomozás folyt, tanúkat hallattak meg, meghallgatták a biztosító képviselőjét is. Őt és a jegyzőnőt gyanúsítottként hallgatták meg az ügyben. A nyomozást lezárták, meg kell várni az eljárás végét.

Kálmán Béla 18 éve vezeti a települést

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés