Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idős nő akarta megvesztegetni a záhonyi határrendészt

| 2020. 09. 11. | 10:04:00
Elítélték.
Idős nő akarta megvesztegetni a záhonyi határrendészt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A regionális nyomozó ügyészség gyorsított eljárásban két napon belül bíróság elé állította azt a külföldi nőt, aki 100 euróval akart megvesztegetni egy rendőrt Záhonynál. Egy ukrán-olasz kettős állampolgár szeptember 6-án a záhonyi közúti határátkelőhelyen akarta Magyarország területét elhagyni, azonban a határátlépéshez nem az érvényes olasz útlevelét, hanem a közel tíz éve lejárt ukrán útlevelét kívánta használni. Attól tartott, hogy az ukrán határrendészek olasz úti okmánya miatt a koronavírus veszélyhelyzetre figyelemmel megtagadják a beléptetését.

Az ügyben megállapított tényállás szerint az idős nő a határforgalom-ellenőrzést megkezdő rendőrnek – azért, hogy a határátlépés feltételeinek hiányában, hivatali kötelességét megszegve engedélyezze az átkelést – úgy adta át a lejárt útlevelét, hogy abban két darab 50 eurós bankjegyet helyezett el.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze lefoglalta a jogtalan előnyként a határrendésznek átadott vesztegetési pénzt, elrendelte az elkövető őrizetét, akit gyanúsítottként hallgatott ki. A gyanúsított elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, ezért az ügyészség bíróság elé állította.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés