Így őrzi volt díszpolgára emlékét Csenger

Facebook

2020.09.23. 12:46

Így őrzi volt díszpolgára emlékét Csenger
Fotó: Facebook

A főjegyző tragikus hirtelenséggel hunyt el egy éve.

Hirdetés

Hirdetés

Ezután Simai Zoltán nevét viseli a csengeri polgármesteri hivatal tanácsterme - tájékoztatott Forján Zsolt Csenger polgármestere. Mint írta: Simai Zoltán egy évvel ezelőtt, 2019. szeptember 21-én tragikus hirtelenséggel hunyt el, hatalmas űrt hagyva maga után családtagjai, rokonai, barátai szívében csakúgy, mint Csenger Város és mondhatjuk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatásában is. Harminckét éven keresztül 1986-tól vezető szerepet töltött be és meghatározó személyisége volt Csenger és térsége közigazgatási feladatellátásának.

Csenger önkormányzata 2005-ben a „Csengerért” 2010-ben a „Csenger Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta Simai Zoltánnak a várossá válást követően, a város kiemelt beruházásainak megvalósításában, azok szervezésében betöltött aktív vezető szerepéért.

Méltatásában a város polgármestere kiemelte: értékes és kivételes életet élt, nemcsak egy várost, de egy térséget szolgált főjegyzői munkájával, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat életpályájának elismeréseként 2020-ban a megye közigazgatásáért végzett munkáját szem előtt tartva (posztumusz) kitüntetésben részesítette a megyei Kállay András-díjjal. Közösségi jelenléte több évtizeden keresztül meghatározta a város társadalmi és kulturális életét egyaránt.


Szaktudása, munkabírása és emberszeretete elismerést vívott ki a kistérség illetve az újra megalakult járás lakosaiban. Számos önkormányzati, közigazgatási átalakulást, átszervezést, megújulást vezényelt le jegyzői, majd címzetes főjegyzői pályafutása alatt, minden körülmények között a lakosság, a város, a térség érdekeit tartva szem előtt. Szervezésében és vezetésével alakult meg a Szatmári Jegyzők Szakmai Szövetsége, melynek központja Csenger városa lett. A térség jegyzői a kormányhivatal munkatársaival közösen, szeptember 21.-én a Csengerben megrendezésre került szakmai fórumon emlékeztek meg elhunyt jegyzőtársukról.

Csenger önkormányzata, tisztelegve Simai Zoltán Címzetes Főjegyző emléke és munkássága előtt, 2020 szeptember 21-én, halálának évfordulóján, emlékhelyet állított, és a polgármesteri hivatal emeleti tárgyalótermét „dr. Simai Zoltán Terem”-nek nevezte el.

Galéria

Csenger

Szóljon hozzá!

Hirdetés