Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így őrzi volt díszpolgára emlékét Csenger

| 2020. 09. 23. | 14:46:00
A főjegyző tragikus hirtelenséggel hunyt el egy éve.
Így őrzi volt díszpolgára emlékét Csenger
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezután Simai Zoltán nevét viseli a csengeri polgármesteri hivatal tanácsterme - tájékoztatott Forján Zsolt Csenger polgármestere. Mint írta: Simai Zoltán egy évvel ezelőtt, 2019. szeptember 21-én tragikus hirtelenséggel hunyt el, hatalmas űrt hagyva maga után családtagjai, rokonai, barátai szívében csakúgy, mint Csenger Város és mondhatjuk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatásában is. Harminckét éven keresztül 1986-tól vezető szerepet töltött be és meghatározó személyisége volt Csenger és térsége közigazgatási feladatellátásának.

Csenger önkormányzata 2005-ben a „Csengerért” 2010-ben a „Csenger Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta Simai Zoltánnak a várossá válást követően, a város kiemelt beruházásainak megvalósításában, azok szervezésében betöltött aktív vezető szerepéért.

Méltatásában a város polgármestere kiemelte: értékes és kivételes életet élt, nemcsak egy várost, de egy térséget szolgált főjegyzői munkájával, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat életpályájának elismeréseként 2020-ban a megye közigazgatásáért végzett munkáját szem előtt tartva (posztumusz) kitüntetésben részesítette a megyei Kállay András-díjjal. Közösségi jelenléte több évtizeden keresztül meghatározta a város társadalmi és kulturális életét egyaránt.


Szaktudása, munkabírása és emberszeretete elismerést vívott ki a kistérség illetve az újra megalakult járás lakosaiban. Számos önkormányzati, közigazgatási átalakulást, átszervezést, megújulást vezényelt le jegyzői, majd címzetes főjegyzői pályafutása alatt, minden körülmények között a lakosság, a város, a térség érdekeit tartva szem előtt. Szervezésében és vezetésével alakult meg a Szatmári Jegyzők Szakmai Szövetsége, melynek központja Csenger városa lett. A térség jegyzői a kormányhivatal munkatársaival közösen, szeptember 21.-én a Csengerben megrendezésre került szakmai fórumon emlékeztek meg elhunyt jegyzőtársukról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés