Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Járványügyi megfigyelés alatt egy középiskolai osztály Mátészalkán

| 2020. 09. 17. | 19:02:00
Elrendelték a digitális oktatást.
Járványügyi megfigyelés alatt egy középiskolai osztály Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezelőtt két nappal két új koronavírus fertőzöttről számoltam be, mára ez a létszám 6 főre emelkedett - osztotta meg a hírt szokásos videójában Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere szeptember 17-én. 

A szatmári város első embere azt is közölte: jelenleg tehát 6 főről van tudomásuk, akik pozitívan visszaigazolt fertőzöttek, ebből 5 mátészalkai, 1 mátészalkai lakcímmel rendelkező személlyel közös háztartásban élő személy.
Kiemelte:

Az egyik fertőzött egy mátészalkai középiskola tanulója, ezért a járványügyi szakemberek elővigyázatosságból teljes osztályát, azaz 33 tanulót járványügyi megfigyelés alá helyeztek.

Információink szerint a gyermekek jól vannak, az elővigyázatosság okán indokolt járványügyi megfigyelésük - tette hozzá. A 33 gyermekből 15 mátészalkai lakcímmel rendelkezik.

A mátészalkai tankerület és az intézmény vezetése egyetértésben, a gyermekek egészségének megőrzése érdekében számukra digitális oktatási rendszerű tanítást rendelt el szeptember 17-től.

"Személyesen is megkerestem a tankerület és az intézmény vezetését, önkormányzatunk részéről készen állunk az intézményt segíteni mindenben" - közölte Hanusi Péter, aki menyugtatólag hozzátette: "úgy tűnik minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a koronavírus terjedését megakadályozzák."

Külföldről való hazatérés miatt 4 személy van járványügyi eljárás hatálya alatt Mátészalkán.

Az országos tendenciával megegyező módon Mátészalkán is az esetszámok növekedésére számítanak, így Hanusi Péter további intézkedésekről döntött. Ezek közül kettőt emelt ki:

  • A hét elején elrendelte a mátészalkai játszóterek fertőtlenítését. A Szalka-Víz Kft. munkatársai ezt el is végezték, és a polgármester utasítása visszavonásáig ezt rendszeresen, szükség esetén elvégzik.
  • A következő képviselő-testületi ülésen mindenki számára kötelező a maszk viselése.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés