Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó hírt közölt Mátészalka polgármestere

| 2020. 09. 16. | 13:51:00
Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: mindenki viselje a maszkot, ahol kötelező.
Jó hírt közölt Mátészalka polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A korábbi 3 fertőzött már gyógyultnak minősül - ezzel a jó hírrel kezdte szokásos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatóját Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere szeptember 15-én este. Hozzátette: a múlt hét végén 2 további személy bizonyult pozitívnak. Egyikük nem rendelkezik kontakttal, a másik személy 1 kontaktot jelölt meg. Ezen felül hárman vannak járványügyi megfigyelés alatt, külföldi hazatérés okán a 16,5 ezres lélekszámú városban.

Mátészalkán a megyei és az országos adatokhoz képest jó a helyzet, ebben mindenképpen szerepet játszik az, hogy a mátészalkaiak fegyelmezettebben tartják be a szabályokat - vélekedik Hanusi Péter, aki a vírus terjedésének akadályozása érdekében

elrendelte a játszóterek fertőtlenítését a városban.

Szükség szerint továbbra is ülésezik a mátészalkai operatív munkacsoport - jegyezte meg. Hangsúlyozta:

a polgármesteri hivatalban, a közművelődési intézményekben a maszk viselése kötelező az ügyfelek számára, a munkatársaknak ügyintézés során szintén kötelező a maszk viselése. Az óvodában és a bölcsődében Mátészalkán már a beszoktatási időszakban is kötelező előírás volt a gyermekek és minden intézmény területére belépő részére a testhőmérséklet ellenőrzés. Ez október 1-től az iskolákban is kötelező lesz, mint azt a miniszterelnök be is jelentette.

A maszkviseléssel kapcsolatban azt kérte: mindenki ügyeljen a helyes használatára (ne a fülén, karján lógassa), viselésekor figyeljen arra, hogy az orr- és szájnyílást egyaránt takarja folyamatosan, zárt helyen így tudja az egészség védelmét biztosítani, a vírus terjedését akadályozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés