Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két év börtön lehet a családegyesítésből

| 2020. 09. 17. | 11:11:00
Franciaországba segítette volna eljutni apát és gyermekeit a román embercsempész.
Két év börtön lehet a családegyesítésből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség 30 napon belül bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő román sofőrt, aki idén augusztusban, érvényes útiokmányok nélkül, 300 euróért akart egy román családot Franciaországba csempészni.

Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője az ügyről elmondta:

A 30 éves román férfi augusztus 18-án a romániai Beszterce városában megállapodott honfitársával, hogy őt és két – 10 és 11 éves - gyermekét, családegyesítés miatt személygépkocsival Romániából Franciaországba szállítja, ahol már várta őket a férfi felesége.

Mivel az utasok nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal, a vádlott Zajta határába vitte őket azért, hogy ott a román-magyar zöldhatáron, gyalogosan lépjenek be Magyarország területére. Eközben a sofőr a csomagokkal a csengersimai közúti határátkelőhelyen szabályosan jött az országba, majd Zajtára ment, hogy a családot a gépjárműbe ismét felvegye.

A határrendészek azonban a községben először a férfit és két gyermekét, majd a nemsokára személygépkocsival megérkező vádlottat is igazoltatták, majd a sofőrt őrizetbe vették, a családdal szemben pedig idegenrendészeti eljárást indítottak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő román férfit – gyorsított eljárásban - embercsempészés bűntettének minősített esete miatt bíróság elé állította. A Fehérgyarmati Járásbíróság a vádlottal szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, valamint - ügyészi indítványra - elkobozta a csempészethez használt személygépkocsit, és a viteldíj előlegeként átvett 50 eurót is.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés