Koronavírus: 581 újabb fertőzött, nyolcan meghaltak

koronavirus.gov.hu

2020.09.16. 08:37

Koronavírus: 581 újabb fertőzött, nyolcan meghaltak
Ügyes anyukák otthon is elkészíthetik a maszkot (illusztráció: portfólió.hu)

A kórházban ápoltak közül 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

Hirdetés

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban szeptember 16-ára a beazonosított fertőzöttek száma. Május 29. óta nem volt ennyi halott egy napon a vírus megjelenése óta.

Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654-re emelkedett, 4153-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 9653. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen - írták a hivatalos tájékoztató oldalon.

Szabolcs-Szatmár-Beregben majdnem 90-nel több a fertőzött egy nap alatt: 379-ről 468-ra nőtt a számuk.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Hangsúlyozták: "a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége."

Kérjük, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!

 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Szóljon hozzá!

Hirdetés